0 antall prosjekter

NOFIMA-FFL-NOFIMAS STRATEGISKE PROGRAMMER-FFL

Precision Food Production

Verden har store utfordringer knyttet til miljømessig bærekraft og matsikkerhet for en voksende befolkning. Precision vil utvikle presisjonsteknologi som gjør matindustrien i stand til å produsere de produktene og kvalitetene det er behov for og samtidig minimere matsvinn. Vi vektlegger tre ulike...

Tildelt: kr 64,2 mill.

Prosjektperiode: 2021-2024

Sted: Troms - Romsa - Tromssa

SFI-Sentre for forskningsdrevet innovasjon

DigiFoods - Digital Food Quality

DigiFoods utvikler smarte sensorer for måling og digitalisering av matkvaliteten direkte på produksjonslinja. Denne informasjonen kan brukes til optimering av både prosesser og verdikjeder for økt lønnsomhet og reduksjon av matsvinn. Kvaliteten på råvarene i matindustrien varierer svært mye. Det...

Tildelt: kr 96,0 mill.

Prosjektperiode: 2020-2028

Sted: Troms - Romsa - Tromssa

FORNY20-FORNY2020

KingCrab-NIR : Development of instrument to measure meat content in King Crab

Fiske av kongekrabbe har blitt en viktig næringsvei i Finnmark. Det spiselige krabbekjøttet sitter i bein og klør. Mengden av dette kjøttet er den viktigste kvalitetsegenskapen på kongekrabbe. Kjøttfylden kan imidlertid variere med skallskifte, tilgang til mat, tetthet av krabber og tid og sted f...

Tildelt: kr 0,50 mill.

Prosjektperiode: 2019-2020

Sted: Troms - Romsa - Tromssa

NOFIMA-FFL-NOFIMAS STRATEGISKE PROGRAMMER-FFL

FoodSMaCK - Spectroscopy, Modelling & Consumer Knowledge

En målsetting for norsk matindustri er lønnsom produksjon av bærekraftig og sunn mat som appellerer til forbrukerne. FoodSMaCK er et tverrfaglig forskningsprogram som har adressert disse behovene ved tre hovedstrategier: 1) Vi har etablert ny kunnskap om hvordan sensoriske egenskaper i sunn mat ...

Tildelt: kr 71,9 mill.

Prosjektperiode: 2017-2021

Sted: Troms - Romsa - Tromssa

BIONÆR-Bionæringsprogram

Novel sensor technology and automation for improved quality and process control

Dette prosjektet imøtekommer næringsmiddelindustriens behov for avanserte prosesstyringsverktøy som kan brukes til å optimalisere bruk av råstoffer, forbedre logistikk, øke lønnsomhet og redusere svinn. Prosjektet er meget tverrfaglig og innbefatter utvik ling av ny sensorteknologi, anvendt spekt...

Tildelt: kr 23,8 mill.

Prosjektperiode: 2010-2013

Sted: Akershus

BIONÆR-Bionæringsprogram

Utvikling av instrument for effektiv screening av oksidasjon i næringsmidler

Hovedmålet for dette prosjektet er å utvikle et enkelt fluorescensinstrument for rask og ikke-destruktiv måling av oksidasjon i komplekse næringsmidler. Lipidoksidasjon (harskning) er et stort problem for næringsmiddelindustrien og forbrukere siden dette er en av hovedårsakene til redusert holdba...

Tildelt: kr 2,6 mill.

Prosjektperiode: 2009-2012

Sted: Akershus

SAM-EU-Samfinansiering EU-kontoret

Improving the quality and safety of beef and beef products for the consumer in production and processing

...

Tildelt: kr 4,4 mill.

Prosjektperiode: 2008-2014

Sted: Troms - Romsa - Tromssa

MATPROG-Matprogrammet: Norsk mat fra sjø og land

Understanding and measuring light-induced oxidation in dairy products

Foods are exposed to light throughout processing, packaging, distribution, and at the retail level. Light-induced degradation of lipids, proteins, vitamins and pigments in foods causes both formation of off-flavors and discoloration, which rapidly impair product quality and marketability and may ...

Tildelt: kr 2,4 mill.

Prosjektperiode: 2005-2008

Sted: Akershus

MAT-Næringsmidler

Objektiv hurtigmåling av vanninnhold i klippfisk - utvikling av metode basert på nær-infrarød spektroskopi

Salt- og klippfiskproduksjonen i Norge er av meget stor økonomisk betydning. I all hovedsak blir produktene eksportert til kostnads- og kvalitetsbevisste markeder. Markedene har den senere tid stilt strengere krav til kvalitet og dokumentasjon. FNL ser de t som avgjørende ~t industrien respondere...

Tildelt: kr 2,1 mill.

Prosjektperiode: 2002-2004

Sted: Akershus

MAT-Næringsmidler

Rapid and non-destructive measurement and imaging of lipid oxidation in foods

Both national and international, new and alternative methods for measuring the level of lipid oxidation in complex foods are asked for. Today's standard methods are based on quantification of intermediate products and end products formed in the oxidation processes. They are time consuming and de...

Tildelt: kr 3,5 mill.

Prosjektperiode: 2002-2005

Sted: Akershus