0 antall prosjekter

FFL-JA-Forskningsmidlene for jordbruk og matindustri

Increased and market-adapted production of grain legumes in Norway to increase self-sufficiency of proteins for food and feed

Dette prosjektet skal bidra til økt produksjon av proteinvekster i Norge for å møte en økende etterspørsel. Norsk matindustri er aktive i produktutvikling av proteinrike, plantebaserte produkter og ønsker tilgang på norske råvarer. Fôrindustrien ønsker norskproduserte råvarer for å erstatte impo...

Tildelt: kr 0,64 mill.

Prosjektperiode: 2021-2025

Sted: Akershus

BIONÆR-Bionæringsprogram

Innovative and Sustainable Exploitation of Plant Proteins in Future Foods

FoodProFuture har undersøkt mulighetsrommet for å produsere og videreforedle planteråvarer til smakelige, helseriktige og attraktive matprodukter med høyt proteininnhold. Dette skal gjøre det mulig for norsk landbruk og matindustri å utnytte et marked som er økende, og som vil gi en tilpasning i ...

Tildelt: kr 39,2 mill.

Prosjektperiode: 2017-2021

Sted: Akershus

FFL-JA-Forskningsmidlene for jordbruk og matindustri

Norwegian wheat with optimized protein content and high baking quality

Norsk hvete har ofte stor variasjon i glutenkvalitet og lavere proteininnhold enn det som ønskes fra mølle- og bakeindustrien. Dette er kvalitetsutfordringer som har blitt mer fremtredende i senere år under endrede og mer varierende værforhold, og er begrensende for bruken av norsk hvete til mat....

Tildelt: kr 1,8 mill.

Prosjektperiode: 2014-2019

Sted: Troms - Romsa - Tromssa

JORDBRUK-Jord, planter og husdyr

Norsk hveteproduksjon - hvordan oppnå en mer kostnadseffektiv produksjon uten å senke kvaliteten.

Norsk hveteproduksjon har hatt en positiv utvikling siste tiår, både i kvantitet og kvalitet. Men hveteprisen har vært synkende siden begynnelsen av 90-åra, og dette kan ventes å bli ytteligere forsterket. Tiltak for å redusere kostnadene i hele verdikjed en og samtidig opprettholde konkurransekr...

Tildelt: kr 1,8 mill.

Prosjektperiode: 2001-2005

Sted: Oslo