0 antall prosjekter

FFL-JA-Forskningsmidlene for jordbruk og matindustri

Norwegian processed foods in the prevention of colorectal cancer

Norge har den høyeste forekomsten av tykktarmkreft i Europa, og norske forskningsstudier viser en assosiasjon mellom høyt inntak av pølser og økt kreftrisiko. Prosjektet har som mål å undersøke om norske råvarer og ingredienser som inngår i pølser kan påvirke utvikling av tarmkreft, og om innblan...

Tildelt: kr 0,97 mill.

Prosjektperiode: 2018-2022

Sted: Akershus

MAT-SLF-Matprogr.:Prosj.fullfin.av SLF

Oats in the prevention of metabolic syndrome

Prosjektet har som målsetning å frembringe ny kunnskap for utvikling av produkter basert på havre, eller fraksjoner av havre, med potensial for å bekjempe overvekt og metabolsk syndrom. En strategi for å bekjempe overvekt er å utvikle produkter som øker metthetsfølelsen, for eksempel ved å hemme ...

Tildelt: kr 0,93 mill.

Prosjektperiode: 2013-2016

Sted: Akershus

BIONÆR-Bionæringsprogram

Healthy meals and prevention of lifestyle diseases

Det er i siste periode generert publiserbare resultater i alle arbeidspakker og flere artikler er under skriving. Prosjektdeltakerne har deltatt aktivt i EU Cost Action FA 1005 (http://www.cost-infogest.eu/) (4 møter) og det er etablert et forskningssamar beid med Institute of Food Research (IFR)...

Tildelt: kr 15,5 mill.

Prosjektperiode: 2010-2014

Sted: Troms - Romsa - Tromssa

MAT-Næringsmidler

Dokumenterte næringsmidler med marine komponenter

I prosjektet skal Tromsø-gruppen gjennom kostforsøk teste ut og videreutvikle en optimal og holdbar næringsmiddelolje. Grunnlaget for næringsmiddeloljen er tidligere utviklet av Tromsø-gruppen gjennom 10-15 års forskning. Næringsmiddeloljen inneholder ukj ente marine komponenter som i samspill me...

Tildelt: kr 1,7 mill.

Prosjektperiode: 2003-2005

Sted: Oslo