0 antall prosjekter

FFL-JA-Forskningsmidlene for jordbruk og matindustri

Increased value creation of Norwegian Brassica vegetables - mapping sensory quality and plant compounds to improve consumer choice

Brassica grønnsaker, også kjent som kålvekster, er viktige i nordisk kosthold og utmerkede kilder til essensielle næringsstoffer og helsefremmende plantestoffer. Men selv om grønnsaksomsetningen har økt de senere år, har ikke kålvekster hatt samme økning. Nøkkelen til økt verdiskaping innen kålve...

Tildelt: kr 0,22 mill.

Prosjektperiode: 2016-2020

Sted: Troms - Romsa - Tromssa

NOFIMA-SLF-Nofimas strategiske programmer

Food for health: Phytochemicals in berries, fruits and vegetables Mat for bedre helse: Plantestoffer i bær, frukt og grønnsaker

Programmet har bidratt til økt kunnskap om helsefremmende plantestoffer i bær, frukt og grønnsaker og hvordan helsemessig og sensorisk kvalitet i råvarer og produkter påvirkes under vekst og gjennom lagring og prosessering med tradisjonelle og nye prosesseringsmetoder. Ny kunnskap har framkommet ...

Tildelt: kr 21,2 mill.

Prosjektperiode: 2013-2017

Sted: Troms - Romsa - Tromssa

MAT-SLF-Matprogr.:Prosj.fullfin.av SLF

Plant metabolomics for increased knowledge on the behaviour of phytochemicals in fruits and vegetables (209755)

Hovedmålet med prosjektet har vært å etablere og anvende en analytisk plattform basert på væskekromatografi med massepektrometri for metabolomics studier med hovedfokus på helserelaterte plantestoffer i grønnsaker og bær. Dette er teknologi som internasjonale forskningsmiljøer i økende grad tar i...

Tildelt: kr 4,3 mill.

Prosjektperiode: 2010-2015

Sted: Troms - Romsa - Tromssa