0 antall prosjekter

HAVBRUK2-Stort program for havbruksforskning

Optimal processing of macroalgae as a new sustainable food ingredient

Tare dyrket i Norge har potensial å bli en viktig bidragsytere i utviklingen av mer klimavennlige og sunne matsystemer. Utover smak og ernæring inneholder taren komponenter som kan ha funksjonelle egenskaper, for eksempel bidra med forbedret konsistens, in i matvarer. Trenden mot lavere inntak av...

Tildelt: kr 5,9 mill.

Prosjektperiode: 2021-2024

Sted: Oslo

NAERINGSPH-Nærings-phd

Bruk av tang og tare i matvarer

Bruk av tang og tare i matvarer er lite utbredt utenfor Asia. FN har beregnet at matproduksjonen må øke med over 50 % innen 2050, sammenlignet med 2010, gitt at befolkningsveksten fortsetter. Tang og tare er viktige råvarer i Asia, med lange tradisjoner som en del av kostholdet i mange land. Ulik...

Tildelt: kr 1,8 mill.

Prosjektperiode: 2020-2024

Sted: Oslo