Tilbake til søkeresultatene

CL6-Food, Bioeconomy Natural Resources, Agriculture and Environment

Changing practices and Habits through Open, Responsible, and social Innovation towards Zer? f?od waste

Tildelt: kr 8,3 mill.

Changing practices and Habits through Open, Responsible, and social Innovation towards Zer? f?od waste

CHORIZO aims to improve the understanding of how social norms (rules or expectations that are socially enforced) influence behaviour related to FLW generation. To significantly accelerate progress towards zero food waste, CHORIZO aims to use this knowledge to increase the effectiveness of decision-making and engagement of food chain actors, in changing social norms towards zero food waste. To achieve its aim, the project will provide evidence on the role of existing social norms in actors’ FLW behaviours through translating results from previous FLW actions into evidence and generate new evidence on social norms & FLW behaviours. Second, CHORIZO will embed these research results into innovation products that can foster change of FLW-related social norms. These products include more effective (sector-based) guidance, communication & science education packages and capacity building actions. CHORIZO employs real-life Case Studies (CSs) to serve its three interlinked purposes: (i) to provide information and data on the context and impact of previous FLW prevention/reduction actions undertaken by the Case Study members, thus enriching the evidence-based analysis on previous FLW actions; (ii) to generate new evidence on the interaction between social norms, behaviour and food waste, to feed into the project’s FW models and innovation products; (iii) to validate the communication & science education packages of the project. Moreover, on the technical side, CHORIZO will utilise advanced modelling techniques to produce solutions that integrate behavioural and economic theories and integrate gender and intersectional analysis to interpret social norm and behavioural data and to effectively engineer innovation processes and outputs.

Budsjettformål:

CL6-Food, Bioeconomy Natural Resources, Agriculture and Environment

Finansieringskilder

Temaer og emner

Innovasjon i offentlig sektorOffentlig administrasjon og forvaltningBransjer og næringerVareproduserende industriInnovasjonLæring, skole og utdanningIndustri og tjenestenæringerVarehandelLTP3 Klima, miljø og energiPolitikk- og forvaltningsområderMat og landbaserte bioressurserDigitalisering og bruk av IKTOffentlig sektorFNs BærekraftsmålLTP3 Høy kvalitet og tilgjengelighetForskningsinfrastrukturLandbrukDemokrati, styring og fornyelsePortefølje Mat og bioressurserBransjer og næringerSkog og trebrukInnovasjonNæring og handelForskningsinfrastrukturPolitikk- og forvaltningsområderFiskeri og kystLandbasert mat, miljø og bioressurserSkog og trebrukInnovasjon i offentlig sektorNæring og handelLandbasert mat, miljø og bioressurserMatPortefølje Demokrati og global utviklingKlimarelevant forskningPortefølje Banebrytende forskningVelferd, kultur og samfunnPolitikk- og forvaltningsområderLæring, skole og utdanningPortefølje Muliggjørende teknologierPolitikk- og forvaltningsområderSkog, landbruk og matInnovasjonOffentlig administrasjon og forvaltningBransjer og næringerPortefølje ForskningssystemetDigitalisering og bruk av IKTBransjer og næringerLandbrukBransjer og næringerNæringsmiddelindustriForskningsinfrastrukturDigitalisering og bruk av IKTLandbasert mat, miljø og bioressurserInnovasjon i offentlig sektorFiskeri og kystLTP3 Styrket konkurransekraft og innovasjonsevnePortefølje InnovasjonInternasjonaliseringLTP3 Muliggjørende og industrielle teknologierSamfunnssikkerhetBransjer og næringerFiskeri og havbrukIndustri og tjenestenæringerBransjer og næringerVarehandelLTP3 Samfunnsikkerhet, sårbarhet og konfliktIndustri og tjenestenæringerVareproduserende industriMatMat - BlågrønnGrunnforskningDigitalisering og bruk av IKTPrivat sektorPolitikk- og forvaltningsområderOffentlig administrasjon og forvaltningMatLTP3 Fagmiljøer og talenterForskningsinfrastrukturMatPolitikk- og forvaltningsområderNæring og handelBransjer og næringerMatMat og landbaserte bioressurserBioøkonomiBioøkonomiØvrig bioøkonomiLandbasert mat, miljø og bioressurserMat - BlågrønnDemokrati, styring og fornyelseSamfunnssikkerhetInternasjonaliseringInternasjonalt prosjektsamarbeidBioøkonomiInnovasjonFiskeri og kystLandbasert mat, miljø og bioressurserBioøkonomiBransjer og næringerProsess- og foredlingsindustriAnvendt forskningInnovasjon i offentlig sektorSkog, landbruk og matInnovasjonSkog, landbruk og matFNs BærekraftsmålMål 12 Ansvarlig forbruk og produksjonMuliggjørende teknologierDigitalisering og bruk av IKTLTP3 Samfunnssikkerhet og beredskapIndustri og tjenestenæringerProsess- og foredlingsindustriLTP3 Bioøkonomi og forvaltningInnovasjon i offentlig sektorLæring, skole og utdanningMuliggjørende teknologierUtviklingsarbeidLTP3 IKT og digital transformasjonLTP3 Et kunnskapsintensivt næringsliv i hele landetForskningsinfrastrukturBioøkonomi