Tilbake til søkeresultatene

CL6-Food, Bioeconomy Natural Resources, Agriculture and Environment

FEAST

Tildelt: kr 2,2 mill.

Kilde:

Prosjektnummer:

101060536

Prosjektperiode:

2022 - 2027

Organisasjon:

Geografi:

FEAST

FEAST (Food systems that support transitions to hEalthy And Sustainable dieTs) aims to support the EU's just transition to healthy diets produced by sustainable food systems. Using a Multi-Actor Approach, FEAST will leverage current best practice and co-design novel solutions with EU food system stakeholders, including diverse vulnerable groups, to identify how they can be supported and empowered to facilitate and benefit from the transition to healthy and sustainable dietary behaviour at all levels and in all sectors of the food system. FEAST's objectives are: 1.To better understand, describe and measure barriers and facilitators that influence the dietary behaviour of different groups (particularly vulnerable groups), accounting for geographical, socio-economic, behavioural, gender and cultural differences 2.To collaborate with key stakeholders in Europe’s food systems to identify and/or design and test innovative and effective tools, programmes and strategies, including social innovations, that will enable consumers to make informed food choices that promote the self-management of healthy and sustainable dietary behaviours and lifestyles 3.To empower individuals to adopt healthier and more sustainable dietary behaviours, choices and lifestyles by means of evidence-based strategies and tools addressing all food system actors at the level of Member States, EU and wider international community 4.To increase the adoption of food and health policy interventions that aim to drive the transition to healthier and more sustainable diets by all stakeholders within the food system by designing and testing scientifically-informed ommunication strategies, and associated monitoring approaches, that could be used by policymakers All stakeholders will be invited to our FEAST project and we will not accept that anyone is left behind or is left hungry and wanting because we do not believe in zero-sum games - we adhere to the principle that all must ‘Win’.

Budsjettformål:

CL6-Food, Bioeconomy Natural Resources, Agriculture and Environment

Finansieringskilder

Temaer og emner

HelsePolitikk- og forvaltningsområderDigitaliseringInnovasjon i offentlig sektorLæring, skole og utdanningBransjer og næringerNæringsmiddelindustriInternasjonaliseringInnovasjon i offentlig sektorNæring og handelInnovasjon i offentlig sektorBarn og familieBransjer og næringerProsess- og foredlingsindustriLandbasert mat, miljø og bioressurserInnovasjonHelse og omsorgInnovasjon i offentlig sektorHelse og omsorgLTP3 HelseLTP3 Fagmiljøer og talenterIndustri og tjenestenæringerIKT-næringenBransjer og næringerHelsenæringenPolitikk- og forvaltningsområderPolitikk- og forvaltningsområderKultur, kirke, idrett og medierIndustri og tjenestenæringerGrunnforskningInnovasjon i offentlig sektorFiskeri og kystBransjer og næringerInnovasjonFiskeri og kystBransjer og næringerMedia og kulturPolitikk- og forvaltningsområderLæring, skole og utdanningPortefølje ForskningssystemetForskningsinfrastrukturPolitikk- og forvaltningsområderBarn og familiePolitikk- og forvaltningsområderNæring og handelBransjer og næringerIKT-næringenPolitikk- og forvaltningsområderHelse og omsorgInnovasjonLæring, skole og utdanningPortefølje Banebrytende forskningInnovasjonNæring og handelIndustri og tjenestenæringerHelsenæringenIndustri og tjenestenæringerVarehandelBransjer og næringerVarehandelInnovasjon i offentlig sektorKultur, kirke, idrett og medierInnovasjon i offentlig sektorOffentlig administrasjon og forvaltningPolitikk- og forvaltningsområderOffentlig administrasjon og forvaltningInnovasjonOffentlig administrasjon og forvaltningPolitikk- og forvaltningsområderFiskeri og kystMatMat, helse og velværePortefølje Mat og bioressurserInnovasjonKultur, kirke, idrett og medierFNs BærekraftsmålInternasjonaliseringInternasjonalt prosjektsamarbeidPolitikk- og forvaltningsområderSkog, landbruk og matLTP3 Styrket konkurransekraft og innovasjonsevneLTP3 Høy kvalitet og tilgjengelighetVelferd, kultur og samfunnMedia og kulturIndustri og tjenestenæringerProsess- og foredlingsindustriFNs BærekraftsmålMål 3 God helseBransjer og næringerMatFNs BærekraftsmålMål 10 Mindre ulikhetInnovasjonBarn og familieForskningsinfrastrukturMatIndustri og tjenestenæringerMedia og kulturInnovasjonSkog, landbruk og matMatInnovasjon i offentlig sektorSkog, landbruk og matAnvendt forskningPolitikk- og forvaltningsområderLikestilling og inkluderingLTP3 Et kunnskapsintensivt næringsliv i hele landetForskningsinfrastrukturHelsePortefølje InnovasjonPortefølje HelseLandbasert mat, miljø og bioressurserMat, helse og velværeVelferd, kultur og samfunnLandbasert mat, miljø og bioressurserMat