I prosjektet ønsker man å finne fram til en slaktemetode som er egnet for kommersiell produksjon av hvitfisk (torsk) og i tillegg er dyrevernmessige forsvarlig og som sikrer god produktkvalitet. Prosjektet fokuserer på følgende enhetsoperasjoner: human av living, bedøvelse/sedatering, bløgging og kjølestrategi. Prosjektet tar også sikte på å legge forholdene best mulig tilrette for eventuell videre prosessering (filètlinje). Stikkord her vil være: framskaffe fisk med lang pre-rigortid, godt utblødd fisk og effektiv kjøling (kjøling i slakteriet må ses i sammenheng med bedriftens totale kjølestrategi).
Bestemmelse av stressforhold og dyrevelferd vil bli gjort ved å studere blodkjemi, atferd og produktkvalitet. Produktkvaliteten skal evalueres ved hjelp av studier av biokjemiske, strukturmessige og mikrobielle analyser i tillegg til dokumentasjon av sensoriske forhold i muskelen. Basert på gjennomførte forsøk, skal resultatene benyttes til å utarbeide retningslinjer for storskala slakting av torsk.