Tilbake til søkeresultatene

MATPROG-Matprogrammet: Norsk mat fra sjø og land

Optimal emballering av pelagisk fisk

Tildelt: kr 2,7 mill.

Prosjektnummer:

168225

Prosjektperiode:

2005 - 2007

Geografi:

I forbindelse med prosjektet 'Fremtidens pelagisk innfrysingsbedrift', gar det vært arbeidet med en alternativ emballeringsmetode til sild, makrell og lodde. Den nye pakkeløsningen innebærer bruk av en termoformingsmaskin og to emballasjefilmer (over og underbane) i stedet for dagens løaninger med plastfoliesvøp og kartong. I prosjektet har man forutsatt at den nye emballasjeløsningen er minst like god som som den tidligere løsningen med hensyn til kvalitet og holdbarhet for produktet. Imidlertid er det behov for en viss differensiering av emballasje til ulike markeder samt at det er nødvendig å utvikle emballasje tilpasset slutt bruker. Innen pelagisk industri, og resten fiskerinæringen/næringsmiddelnæringen er man på jakt etter en høyere grad av bear beiding av produkter slik at en større del av verdiskapningen skjer i Norge. Dette krever en grundig undersøkelse av markedet samt dokumentasjon av egenskaper til emballasjen.

Budsjettformål:

MATPROG-Matprogrammet: Norsk mat fra sjø og land

Temaer og emner

Ingen temaer knyttet til prosjektet