Tilbake til søkeresultatene

MATPROG-Matprogrammet: Norsk mat fra sjø og land

Storfe på utmark - kjøttkvalitet med egenart

Tildelt: kr 1,3 mill.

Prosjektleder:

Prosjektnummer:

173997

Prosjektperiode:

2006 - 2008

Organisasjon:

Geografi:

Prosjektsammendrag Hovedmålet med prosjektet er å dokumentere eventuelle ernæringsmessige og andre kvalitetsforskjeller av storfekjøtt produsert på utmarksbeite sammenlignet med innmarksbeite. Med kvalitet menes her fettsyresammensetning, lipidstabilitet, antioksidativ kapasitet og sensorisk kvalitet som utseende, lukt, smak og tekstur. Dersom det kan dokumenteres en effekt av utmarksbeite sammenlignet med innmarksbeite, er det viktig å teste om denne effekten holder seg selv ved sluttfôring på innmarksbe ite. Videre er det viktig å få testet om fôrstyrken før utmarksbeiteperioden påvirker kvaliteten av sluttproduktet. Dersom man kan dokumentere en effekt av utmarksbeite på kvalitet av storfekjøtt, vil det være et viktig element i markedsføring av kjøttpro duktene. Program: Matprogrammet Disiplin/fagfelt: Grovfôr- og husdyrproduksjon

Budsjettformål:

MATPROG-Matprogrammet: Norsk mat fra sjø og land

Temaer og emner

Ingen temaer knyttet til prosjektet