Tilbake til søkeresultatene

MATPROG-Matprogrammet: Norsk mat fra sjø og land

Produktdifferensiering av klippfisk basert på sensorisk kvalitet

Tildelt: kr 0,23 mill.

Dagens konsumenter stiller stadig nye krav til produkter også når det gjelder klippfisk. Varen skal ha riktig kvalitet, være lett å tilberede og inneholde informasjon om egenskapene til produktet. Dette er i liten grad tilfellet for klippfisk. Videre får norsk klippfisknæring stadig større konkurranse fra klippfiskprodusenter i Portugal. For å møte denne endringen i markedet er det viktig å utvikle produkter som markedet etterspør og som forbrukerne oppfatter som av høyere verdi enn konkurrerende produkt er. I dette prosjektet er målet å utvikle differensierte klippfiskprodukter basert på markedsinformasjon. I tillegg er målet å utarbeide et merkesystem for klippfiskprodukter som gir forbrukeren relevant informasjon om kvaliteten på produktet. Dette vil b idra til å skille norske produkter fra konkurrerende produkter og bidra til at konsumenten lettere finner det produktet han/hun ønsker. Fremgangsmåten for prosjektet er at en først innhenter informasjon om hvilke preferanser kjøpere har i Portugal. Derett er utvikles produksjons- og modningsregimer gjennom industriforsøk der en kommer frem til prosedyrer for produksjon av de prefererte klippfiskkvalitetene. Egenskaper som er sentrale for klippfisk er størrelse, farge, lukt, smak og tekstur. De standardiser te produktene og nye merkesystemer blir så testet i markedet. Innovasjonen i dette prosjektet vil være utviklingen av mer markedstilpassede og standardiserte klippfiskprodukter som er merket med informasjon om produktets egenskaper. Dette forventes å gi p roduktet økt verdi for konsumentene og høyere pris i markedet.

Budsjettformål:

MATPROG-Matprogrammet: Norsk mat fra sjø og land

Temaer og emner

Ingen temaer knyttet til prosjektet