Tilbake til søkeresultatene

MATPROG-Matprogrammet: Norsk mat fra sjø og land

Superfersk fisk med riktig kvalitet

Tildelt: kr 4,7 mill.

Prosjektet er bygd opp rundt verdikjeden fra fangst til detaljist med deltagere fra fangst- og kystflåten, utstyrsleverandører, via distribusjons/grossistleddet, til detaljist. Prosjektet er en helhetlig og case-rettet undersøkelse (utvalgte produkt og ko mplett distribusjonskjede) på fersk fisk hvor man skal følge fisken/råstoffet fra kontakt med fiskeredskap og helt ut til detaljist. Målsettingen er gjennom bedriftesrettede FoU aktiviteter å øke kvaliteten og forlenge holdbarheten på fersk hvitfisk med m inimum 3 dager regnet fra fangsttidspunkt til konsumentkjøp av fisk med akseptabel holdbarhet hos detaljist. Prosjektet er inndelt i to arbeidspakker med en overordnet koordinering av aktiviteter og case-rettede undersøkelser. Norske Sjømatbedrifters La ndsforening (NSL) har overordnet prosjektledelse. Båteiere/industrideltagerne og teknologi-leverandører, sammen med representanter fra FoU-miljøene og næringsorganisasjoner, gjennomfører aktiviteten beskrevet i arbeidspakkene. NSL har koordineringsansvare t for gjennomføring av FoU-arbeidet i prosjektet sammen med SINTEF og øvrige prosjektdeltagere. Fokusområdene for FoU-aktivitente er; *Beskrive optimale ombordhåndteringsrutiner for minimum to redskapsgrupper og to fiskearter, foreslå forbedringer og tilt ak bidrar til økt kvalitet. *Etablere optimal kjølekjede for en komplett distribusjonskjede fra fangst til detaljist for to fiskearter. *Utnytte nye styringskonsepter basert på transparent og effektiv informasjonsflyt i forsyningskjeden som grunnlag for å skape bedre kvalitet, større presisjon, bedre lønnsomhet og økt merkevarebygging.

Budsjettformål:

MATPROG-Matprogrammet: Norsk mat fra sjø og land