Tilbake til søkeresultatene

MATPROG-Matprogrammet: Norsk mat fra sjø og land

Iverksetting av nye organisasjonsmodeller for råvarebaserte spesialiteter i Gilde Norsk Kjøtt BA

Tildelt: kr 0,60 mill.

Bakgrunnen for prosjektet er at Gilde i økende grad satser på kvalitetsspesialisering, med spesiell vekt på såkalte råvarebaserte spesialiteter (Hallingsskarvet lam/Gourmetlam, Norsk Kjøttfe, Norsk Gourmetkalv, Økologisk Kjøtt, samt regionale råvarespesi aliteter). Bedriften har igangsatt et systematisk arbeid for å finne fram til arbeidsformer og organisasjonsstrukturer som gir gode vekstvilkår for de råvarebaserte spesialitetene internt i konsernet. Så langt har diskusjonen samlet seg omkring tre alte rnative prinsippielle løsninger. Modellene skiller seg bl.a. fra hverandre mht. hvor involvert de aktuelle spesialitetsprodusentene er i foredlingen og omsetningen av sine spesialiserte råvarer. Hensikten med prosjektet er å videreføre dette strategisk vi ktige utviklingsarbeidet i et samspill mellom grupper av spesialprodusenter og Gilde. Mer konkret dreier dette seg om tre deloppgaver: (1) Utforme skreddersydde modeller for hver av de råvarebaserte spesialitetene, (2) Iverksette pilotversjoner av disse skreddersydde modellene; i tett samråd med grupper av interesserte produsenter, (3) Evaluere pilotversjonene etter omlag 1 års operativ drift.

Budsjettformål:

MATPROG-Matprogrammet: Norsk mat fra sjø og land

Temaer og emner

Ingen temaer knyttet til prosjektet