Prosjektet skal benyttes til å utvikle søknad til ERA-net programmet SusFood, og har fokus på forebygging av matsvinn og bærekraftige produkter i Horreca-sektoren i Europa
Endelige søknad om prosjekt skal utvikles i nært samarbeid med partnere i andre Europeiske land og norske partnere, basert på søknad som er godkjent i første runde av programmet i juli 2013. Prosjektetableringsstøtten skal gå til å utvikle endelig søknad med beskrivelser av vitenskapelige metoder, mål og planer, budsjetter, forventede effekter av prosjektene mm. Det skal også utvikles elektroniske søknader med vedlegg, i prosess sammen med samarbeidspartnere internasjonalt og nasjonalt.
Søknaden har foku s på bærekraftig Horrecesektor i Europa (SustainHospitality) med partnere fra Finland, Sverige og Tyskland, i tillegg til Norge. Østfoldforskning vil være koordinator for et evt prosjekt. Prosjektet planlegges med fire arbeidspakker, der WP1 og 2 har fo kus på analyse og forebygging av matsvinn fra sektoren, WP3 på bærekraftige matprodukter og WP4 på undervisning og formidling mot sektoren. Prosjektet har en foreløpig ramme på ca. 1,1 mill Euro.