Tilbake til søkeresultatene

PES-EU-Prosjektetablererstøtte EU (bedrift)

SusFood - Utvikling av ERA-net søknader

Alternativ tittel: SusFood - Development of ERA-net application

Tildelt: kr 49 600

Prosjektet skal benyttes til å utvikle søknad til ERA-net programmet SusFood, og har fokus på forebygging av matsvinn og bærekraftige produkter i Horreca-sektoren i Europa

Endelige søknad om prosjekt skal utvikles i nært samarbeid med partnere i andre Europeiske land og norske partnere, basert på søknad som er godkjent i første runde av programmet i juli 2013. Prosjektetableringsstøtten skal gå til å utvikle endelig søknad med beskrivelser av vitenskapelige metoder, mål og planer, budsjetter, forventede effekter av prosjektene mm. Det skal også utvikles elektroniske søknader med vedlegg, i prosess sammen med samarbeidspartnere internasjonalt og nasjonalt. Søknaden har foku s på bedre utnyttelse av biprodukter og redusert svinn for kjøttproduksjon gjennom hele livsløpet. Prosjektkoordinator er Aarhus University, med partnere fra The Danish Livestock and Meat Board (DLMB), Danish Meat Research Institute (DMRI), MTT Agrifood R esearch Finland, Østfoldforskning, Mogens Nielsens Kreaturslagteri og Danish Crown A/S. Prosjektet planlegges i 6 arbeidspakker, hvor WP 1 og 2 er kartlegging av ulike produksjonssystemer og biprodukter, WP 3 er livsløpsanalyse og forbedringer, WP 4 er di finition av funksjonell enhet som inkludere næringsverdier, WP 5 er matsvinn gjennom hele verdikjeden og WP 6 er publisering m.m. Prosjekt har en foreløpig ramme på 45 personmåneder

Budsjettformål:

PES-EU-Prosjektetablererstøtte EU (bedrift)

Temaer og emner

Ingen temaer knyttet til prosjektet