Tilbake til søkeresultatene

FORNY20-FORNY2020

Effektiv reduksjon av bakterieforekomst for økt mattrygghet

Alternativ tittel: Considerable reduction of pathogenic bacteria - for food safety

Tildelt: kr 4,4 mill.

Forekomsten av patogene bakterier i matproduksjonen er et stort problem over hele verden, og kan få vidtrekkende konsekvenser for både næringsliv og forbrukere. Forbrukernes tillit til produksjonskjeden er avgjørende for næringsmiddelbedriftene. Ved smitteutbrudd merkes de direkte tapene og de negative effektene i alle ledd. Hvordan komme et viktig skritt nærmere mattrygghet? Verifiseringsprosjektet baseres på Nofimas ledende kompetanse innen biologiske og bakteriologiske aspekter ved matproduksjon, og utviklingssamarbeid med partnere i produksjonskjeden. Målet er å oppnå betydelig og tilfredsstillende bakteriereduksjon, med tilhørende dokumentasjon av positive effekter.

Budsjettformål:

FORNY20-FORNY2020