Red Meat AS har med bistand fra bl.a. NMBU utviklet løsninger som bidrar til at pakket kjøtt beholder sin naturlige rødfarge etter pakking og vil således være salgbart i butikk i en lengre periode enn hva tilfellet er i dag. Tilsetningsstoffene er aminosyren glutamin og ravsyre som begge er godkjent brukt i næringsmidler. Disse stoffene finnes naturlig i kroppen og inngår i forbrenningsprosessen i muskelvev. Begge nedbrytes veldig raskt etter død. Ved å tilbakeføre disse til opprinnelige mengder virker de som antioksidanter og holder kjøttet lenger naturlig rødt.
Red Meat er nå i ferd med å planlegge en kommersialisering av produktet og søker i den forbindelse støtte fra EUs H2020 program for å sluttføre produktutvikling/produkttilpasning og dessuten utarbeide planer for markedsintroduksjon, etablering av forretningsmodell og finansieringsplaner.
Utfordringer ved å få etablert prosjektet er kyttet til godkjenning av bruk av de aktuelle tilsetningsstoffene fra myndighetene, Mattilsynet i Norge og tilsvarende myndighet i Europa og USA.
Videre vil finansiering av kommersialiseringsfasen kunne bli en utfordring.