Tilbake til søkeresultatene

FORNY20-FORNY2020

STUD: Healthy EATS AS - Sustainable Fast Food: Faster, healthier & better

Alternativ tittel: STUD: Healthy EATS AS - Bærekraftig Fast-Food: Sunnere, raskere og bedre

Tildelt: kr 1,00 mill.

Prosjektnummer:

311810

Prosjektperiode:

2020 - 2021

Midlene er mottatt fra:

Geografi:

Å finne sunn og bærekraftig mat på farten i dag er en frustrasjon for mange, siden dagens tilbud ofte er for få, for dyre eller tar for lang tid. Healthy EATS løser dette problemet. Vårt unike konsept bygger på effektivitet, kvalitet og bærekraft. Vi endrer måten sunn mat blir servert, kjøpt og levert på gjennom en alt-i-ett-løsning av teknologi, bærekraft og distribusjon. Prosjektet dreier seg om "Skill-Biased Technology Change" der du lærer om å utvikle ny teknologi for å effektivisere og forbedre det som allerede finnes på markedet. Dette faget ligner på forretningsutviklingskurs der man lærer om potensialet for å koble sammen teori og faktisk bruke den i praksis. Universitetet i Bergen har bidratt til å hjelpe oss med å skape en bærekraftig virksomhet, slik at vi tar de mest bærekraftige valgene på veien. De har også hjulpet oss også med å få kontakt med potensielle forretningspartnere og kunder. Støtten fra NFR har betydd svært mye for oss og kom på et kritisk punkt. Etter måneder med planlegging lanserte vi vår første lokasjon i november 2020. Siden lanseringen har vi vært i stand til å utvikle forretningsmodellen og produktene våre for å imøtekomme kundenes behov. Videre ga tilskuddet muligheten til å gå direkte fra studier og inn i en noe tryggere gründer-tilværelse. Støtten fra NFR har videre resultert i at vi nå har fått opp 6 lokasjoner og har 6 nye på vei. I tillegg har vi fått hentet 1,5 millioner i privat kapital fra en rekke investorer.

Oppnådde effekter og virkninger av prosjektet har vært betydningsfullt. Bevisstgjøring rundt folkehelsen og kutting av utslipp innen matindustrien har gitt prosjektansvarlig, Vilde Regine Tellnes utmerkelse på listen: 30 under 30 av dagens næringsliv. Tilgangen til sunn og bærekraftig mat har også blitt økt på vestlandet og inntrer nå innen kort tid østlandet. Healthy EATS har åpnet på sykehus, arbeidsplasser, kjøpesentre, legevakt og utdanningsinstitusjoner. Virkningen av enklere tilgang på sunn og bærekraftig mat har gjort det lettere for forbrukeren å spise sunt og velge miljøvennlig mat. Den langsiktige fordelen med dette kan være: (i) å redusere bruken av helsetjenester som brukes på livsstilssykdommer som kommer av dårlig kosthold og livsstil, (ii) reduksjon av utslipp på grunn av mindre forbruk av rødt kjøtt og bruk av miljøvennlig emballasje. I prosjektperioden har selskapet også skapt totalt 4 arbeidsplasser og bygget en nasjonal merkevare gjennom mye redaksjonell omtale.

Budsjettformål:

FORNY20-FORNY2020