Et svært innovativt avfallshåndteringssystem som bidrar til å redusere matsvinn i serveringsbransjen. Kantine og andre store kjøkken i serveringsbransjen er målgruppen for systemet. Returnerte tallerkener skannes umiddelbart ved levering til kjøkkenet. Denne prosessen gir driftsansvarlige for kjøkkenoperasjoner og de som foretar innkjøp, regelmessig data om mat som kastes. Denne innsikten vil muliggjøre smartere innkjøp, mindre avfall og kostnadsbesparelser. Aivero deltok i dette prosjektet som en teknologipartner og undersøkte om det var gunstig å bruke 3D video data for å forbedre fastsettelsen av mengden mat som kastes kontinuerlig. Dette ble gjort ved å teste ulike metoder for både detektering av matobjekter samt beregning av matens volum og vekt.
Aivero partnered with Orbisk in the Food Fight project to enhance their food waste solution for industrial kitchens. Utilizing the Intel Realsense D435 camera, Aivero developed an RGB-D-based volume estimation algorithm and improved data capturing pipelines while researching 2.5D image analysis for better food recognition. The team also implemented an activity detection recording system to reduce data storage and created machine-learning models for food container detection and segmentation. Despite COVID-related delays, Aivero and Orbisk successfully integrated the developed technologies into a containerized, deployable format that streamlined food waste monitoring and enabled more intelligent procurement.
A highly innovative waste management system that will reduce food waste in the hospitality sector. The product will be sold to canteens and other big kitchens in the hospitality sector. Returned plates are scanned as they are delivered to the kitchen instantly providing the kitchen with regular data on food that is wasted. This ensures over time smarter procurement, less waste and cost savings.