Tilbake til søkeresultatene

FORNY20-FORNY2020

Feasibility of vacuum cooling at large industrial scale for production of a new generation of healthier bakery products

Alternativ tittel: Anvendelighet for vakuumkjøling i stor industriell skala for produksjon av en ny generasjon sunnere bakervarer

Tildelt: kr 0,50 mill.

Prosjektnummer:

350117

Prosjektperiode:

2024 - 2024

Midlene er mottatt fra:

Vi har utviklet en velsmakende ny type havrebasert brød. Det er beriket med en type sunn løselig kostfiber kjent som beta-glukan. Brødene lages ved hjelp av en spesiell produksjonsprosess utviklet hos Nofima. Vår visjon er å gjøre disse brødene tilgjengelige for forbrukere i hele Norge. I dette prosjektet undersøker vi derfor om og hvordan vår nye produksjonsprosess kan skaleres opp til stor industriell skala. Prosjektet starter tidlig i 2024 og går over 9 måneder. Spesielt vil vi undersøke en prosess kjent som vakuumkjøling. Dette er en relativt ny metode for bakeindustrien og en som er viktig for å lage beta-glukan beriket brød av høy kvalitet. I løpet av prosjektperioden vil vi gjennomføre flere oppgaver. Vi vil utføre markedsundersøkelser av potensialet til beta-glukan beriket brød med påviste helsemessige fordeler. Vi vil gjennomføre en detaljert analyse av eksisterende litteratur for de ulike tilnærmingene og tekniske løsningene for industriell vakuumkjøling som gjelder for bakeriindustrien. Vi vil identifisere mulige produsenter av vakuumkjøleutstyr egnet for storskala brødproduksjon. Til slutt vil vi kombinere denne nye kunnskapen slik at den kan overføres til bakeindustrien.

Budsjettformål:

FORNY20-FORNY2020