Tilbake til søkeresultatene

MAT-Næringsmidler

Sporbarhet og produksjonsoptimalisering i Norsk Kjøttsamvirke

Tildelt: kr 2,3 mill.

Prosjektnummer:

157739

Prosjektperiode:

2003 - 2005

Midlene er mottatt fra:

Organisasjon:

Geografi:

Det er generelt en økende skepsis til industrielt landbruk som følge av de store matvareskandalene som kugalskap, skrapesyke, munn og klovsyke og dioksin i kyllingfòr (Belgia). For at vi skal være konkurransedyktig i årene som kommer både nasjonalt og int ernasjonalt er det helt nødvendig å ha sporbarhetssystemer som kan dokumentere produktets kjedesporbarhet. En annen trend er vedvarende krav rettet mot næringsmiddelbransjen i forbindelse med forbedringer av prestasjoner i verdikjeden knyttet til levering sservice, fleksibilitet, kvalitet og press på pris. For Norsk Kjøtt er det derfor et poeng at man klarer å håndtere sporbarhet og bedre styring av verdikjeden og de enkelte anlegg i ett og samme system. Slike systemer finnes ikke tilgjengelig på markedet og vi vil derfor sammen med SINTEF og Slakterienes forskningsinstitutt i Danmark selv utvikle et for dette behov. All generisk kunnskap rundt slike systemer vil være anvendelig i andre bransjer etterpå. Aktiviteter som skal gjennomføres i prosjektet er: -Situasjonsanalyse og kravspesifikasjon - Utvikling av løsninger for kjedesporbarhet - Utvikling av styringsmodell/verktøy - Gjennomføre en test i et pilotområde av løsningene for kjedesporbarhet og produksjonsstyringssystem

Budsjettformål:

MAT-Næringsmidler

Temaer og emner

Ingen temaer knyttet til prosjektet