Tilbake til søkeresultatene

MAT-SLF-Matprogr.:Prosj.fullfin.av SLF

Improved methodology for prediction of consumers' food choice (209756)

Tildelt: kr 4,9 mill.

Information about consumers' product acceptance and final product choice are crucial when developing new products or innovated versions of already existing products. Usually, consumer studies are conducted at a laboratory, in a central location or at home , and the measured responses to products are degree of acceptance or preference. Such studies are useful, but do only implicitly address the most important question, namely which product would the consumer choose in an actual buying situation. Different m ethodology based on willingness to buy/pay and experimental auctions have been developed for the purpose. These studies are important, but generally still lack the ability to assess real choice of a new product and subsequent choices after a period of fam iliarisation. This project will focus on developing new and improved methodology for understanding and predicting consumer food choice with focus both on initial choice and choice after a time of exposure. A published methd using hedonic responses as pred ictors of food choice will be taken as a point of departure, but the approach will be extended to accommodate extrinsic product attributes related to for instance health, user-friendliness, price and environmental issues. The project will focus both on ne w method development as well as understanding the advantages and shortcomings of existing, standard methods. Efficiency of methodology in terms of resources spent and time used as well as ability to predict actual choice will be taken into account. In ord er to achieve this, one will, at least in an early stage of development, need to take a sequential approach where the same type of products will be tested several times with a certain time of home exposure between tasting sessions.

Budsjettformål:

MAT-SLF-Matprogr.:Prosj.fullfin.av SLF

Finansieringskilder

Temaer og emner

Bransjer og næringerAnvendt forskningEtiske, juridiske og samfunnsmessige aspekterGlobale utfordringerGlobal matsikkerhetBransjer og næringerFiskeri og havbrukBransjer og næringerNæringsmiddelindustriInternasjonaliseringInternasjonalt prosjektsamarbeidLTP3 Global utvikling, ulikhet, og demokratibyggingBransjer og næringerLandbrukInnovasjon i offentlig sektor (utgår 2014)LTP3 Fagmiljøer og talenterLTP3 Hav og kystBransjer og næringerProsess- og foredlingsindustriKlimaLTP3 Samfunnsikkerhet, sårbarhet og konfliktLTP3 Marine bioressurser og havforvaltningGlobale utfordringerKlimaGlobale klimautfordringerLTP3 Styrket konkurransekraft og innovasjonsevneLTP3 Samfunnssikkerhet og beredskapGlobale utfordringerGlobale klimautfordringerKlimarelevant forskningLTP3 Tillit og fellesskapMatGlobal matsikkerhetGrunnforskningLTP3 Klima, polar og miljøLTP3 Utdanning og livslang læringNanoteknologi/avanserte materialerHelse, miljø og sikkerhetInnovasjon i offentlig sektor (utgår 2014)Innovasjoner i virksomheter innenfor offentlig forvaltning og tjenesteytingLTP3 Muliggjørende og industrielle teknologierLTP3 VelferdstjenesterPolitikk- og forvaltningsområderInternasjonaliseringMarinMatUtviklingsarbeidLTP3 Et kunnskapsintensivt næringsliv i hele landetMarinFiskeriMatMat - Blå sektorVelferd, arbeidsliv og utdanningUndervisning og læringLTP3 Høy kvalitet og tilgjengelighetNanoteknologi/avanserte materialerMatMat - Grønn sektorLTP3 Klima, miljø og energiPolitikk- og forvaltningsområderSkog, landbruk og matMatMat, helse og velværeLTP3 Nano-, bioteknologi og teknologikonvergensPortefølje Banebrytende forskningPolitikk- og forvaltningsområderLæring, skole og utdanningLTP3 Utenforskap, inkludering, kulturmøter og migrasjonPortefølje Demokrati og global utviklingPortefølje Klima og miljøMatMat - BlågrønnPortefølje InnovasjonPortefølje Muliggjørende teknologierMatTrygg verdikjedePortefølje Mat og bioressurserPortefølje Velferd og utdanningNaturmangfold og miljøVelferd, arbeidsliv og utdanningVelferdssamfunnets tjenester og organiseringVelferd, arbeidsliv og utdanningNaturmangfold og miljøKlimaVelferd, arbeidsliv og utdanningUtdanning og kompetanse i samspill med arbeids- og samfunnslivPolitikk- og forvaltningsområderFiskeri og kystPortefølje ForskningssystemetVelferd, arbeidsliv og utdanningVelferdssamfunnets kulturelle basis, bærekraft og oppslutning