Konferansen i 2011 samlet ca. 240 deltakere fra kjøttbransje, helsesektor, landbrukssektor, undervisningssektor og FoU-miljøer.
Siden konferansen i 2011 har kjøttbransjen jobbet for å etablere en strategisk og operativ plattform for arbeid knyttet til k jøtt og egg i kostholdet. Bransjen har opprettet et nytt stratgeisk satsingsområde, trappet opp egeninitiert kostholdsinformasjon, initiert flere større FoU-prosjekter og aktivt bygget nettverk til myndigheter og ernæringsmiljøer nasjonalt og internasjona lt.
Årets konferanse, MeatEat2013, fokuserer på to store utfordringer knyttet til kjøtt og helse; fett og salt. I tillegg har vi lagt opp til en debatt rundt ansvar og roller hvor de viktigste interessentene i verdikjeden fra jord til bord er representer t. Konferansen arrangeres tirsdag 5. november i Oslo. Den er fulltegnet og vil samle ca. 170 nøkkelpersoner fra berørte sektorer.
Foredragsholdere er personer med høy kompetanse på dette fagfeltet, både nasjonale og internasjonale.
Konferansen holdes i forkant av en internsjonal todagers vitenskapelig workshop knyttet til forskningsprosjektet Healthy beef, og noen av deltakerne på workshopen vil også delta på konferansen.