Tilbake til søkeresultatene

BIA-Brukerstyrt innovasjonsarena

Scalability in Scrum

Alternativ tittel: Scalability in Scrum

Tildelt: kr 13,6 mill.

Prosjektleder:

Prosjektnummer:

256669

Prosjektperiode:

2016 - 2019

Midlene er mottatt fra:

Geografi:

ScrumScale har utviklet en metode for å analysere skalerbarhet med en smidig utviklingsprosess. Prosjektets hovedmål har vært å redusere kostnadene for å håndtere skalerbarhet, og det har vi klart. Vi er nå ferdig med den tredje og siste pilotperioden. Metoden er publisert i IEEE Software og den er brukt hos alle som er med i prosjektet: Altinn, EVRY og Powel. Hos alle tre partnerne har den gitt en forbedret prosess for å håndtere skalerbarhet.

Konseptene i ScrumScale har gitt stor nytte i kommunikasjon om skalerbarhet, både blant de som er direkte involvert i arbeidet med dette, som arkitekter og testere, men også med andre som ikke er så direkte involvert, og som nå har lettere for å bidra. ScrumScale-metoden gjør at utviklere og eksperter nå bruker mer tid sammen på forhånd i stedet for at de gjør mer ustrukturert brannslukking etterpå. ScrumScale har bidratt til å definere tydeligere skalerbarhetskrav, økt bevissthet og mer metodiske skalerbarhetsvurderinger i pilotprosjektene og bedre støtte for skalerbarhetstesting. For SINTEF har ScrumScale-prosjektet utnyttet tidligere forskningsresultater og gitt et godt innblikk i utfordringene innenfor skalerbarhet for norsk industri. På denne måten har forskningsfronten blitt flyttet innenfor smidig håndtering av skalerbarhetsutfordringer. Prosjektet har publisert flere artikler i internasjonale fora, og dette gjør at hele verden kan få nytte av disse resultatene.

Skalerbarhet er et stort og økende problem i norsk næringsliv som fører til kostbar reimplementering. Dette gir store kostnader og forsinkelser. ScrumScale skal utvikle en metode for å analysere skalerbarhet underveis i utviklingen og vil fokusere på den smidige metodikken Scrum, som er mye brukt i Norge. Vi vil beskrive hvordan eksisterende verktøy passer inn i denne metoden. I motsetning til vanlig tenkning vil vi fokusere på overordnede og grove skalerbarhetsmodeller. Tradisjonelle metoder for skalerbarhetsanalyse er alt for arbeidskrevende og passer ikke i en smidig utviklingsprosess. Partnere i ScrumScale er EVRY (prosjektleder), Powel, Altinn (Brønnøysundregistrene) og SINTEF. EVRY utvikler produkter og tjenester for banknæringen i Norden. Powel utvikler forretningskritiske IT-løsninger og tjenester til energisektoren, til kommunal forvaltning og entreprenørsektoren. Altinn utvikler og drifter samfunnskritisk infrastruktur for samhandling mellom innbyggere, næringsliv og offentlig sektor. Disse partnerne har alle skaleringsutfordringer. SINTEF har forskningsbaserte kunnskaper både om skalerbarhet og om smidig utvikling, og er ansvarlig for å utvikle ScrumScale. EVRY, Powel og Altinn vil evaluere ScrumScale i sine systemer. Prosjektets hovedmål er å redusere kostnadene for å håndtere skalerbarhet under smidig utvikling og drift ved hjelp av en bedre utviklingsprosess - ScrumScale. Delmålene er: 1) Å innføre og prøve ut ScrumScale hos EVRY, Powel og Altinn. 2) Å gjøre ScrumScale tilgjengelig for norsk industri gjennom deltagelse på nasjonale fagkonferanser og en allment tilgjengelig håndbok. 3) Å gjøre ScrumScale internasjonalt kjent via publisering i verdensledende internasjonale tidsskrifter og på internasjonale vitenskapelige konferanser ScrumScale startet 29. februar 2016 og blir ferdig ved utgangen av 2019.

Budsjettformål:

BIA-Brukerstyrt innovasjonsarena