Tilbake til søkeresultatene

ENERGIX-Stort program energi

SET 10: Støtte til medvirkning i Joint Programme PV under EERA for IFE

Alternativ tittel: Support for participation in the Joint Programme for PV within EERA for IFE

Tildelt: kr 0,31 mill.

IFE har i løpet av sin deltakelse i EERA Joint Programme for PV vært med å utforme arbeidsplaner og bidratt til å få inn tematikk av spesiell interesse for norske aktører. Erik Stensrud Marstein har rolle som leder for subprogrammet for Si Technology (fra 2016) og Sean Erik Foss har rollen som forskningsområdeleder for Production Technology (fra 2014). Dette arbeidet har gitt betydelig verdi for IFE og for de nasjonale nettverk IFE leder eller deltar i. IFE har økt innsatsen, og verdiskapningen gjennom deltakelsen, i EERA JP PV. Gjennom FMEen Research Centre for Sustainable Solar Cell Technology samt ARENA-klyngen Solenergiklyngen har kunnskap fra EERA-arbeidet blitt spredt til de fleste innen bransjen i Norge. I samarbeid med SINTEF og NTNU som også er medlem i EERA JP PV ser vi for oss at Norge vil fortsatt ha god gjennomslagskraft i forhold til forskningsagendaen innenfor silisiumbaserte solceller i Europa

Støtten til deltakelse i arbeidet i EERA Joint Programme PV i perioden 2017-2019 har gitt IFE muligheten til å påvirke arbeidsprogrammet i JPen, samt bidra til innspill til flere policyprosesser i EU, inkludert utformingen av Horizon Europe-programmet. I tillegg har IFE i denne perioden knyttet enda bedre kontakt med de beste forskningsinstituttene og universitetene i Europa innen solcelleforskning.

IFE har i løpet av sin deltakelse i EERA Joint Programme for PV vært med å utforme arbeidsplaner og bidratt til å få inn tematikk av spesiell interesse for norske aktører. Erik Stensrud Marstein har rolle som leder for subprogrammet for Si Technology (fra 2016) og Sean Erik Foss har rollen som forskningsområdeleder for Production Technology (fra 2014). Dette arbeidet gir betydelig verdi for IFE og for de nasjonale nettverk IFE leder eller deltar i. IFE ønsker å øke innsatsen, og verdiskapningen gjennom deltakelsen, i EERA JP PV. Gjennom FMEen Solar United og den nye Research Centre for Sustainable Solar Cell Technology samt ARENA-klyngen Solklyngen vil kunnskap fra EERA-arbeidet kunne spres til de fleste innen bransjen i Norge. I samarbeid med SINTEF og NTNU som også er medlem i EERA JP PV ser vi for oss at Norge kan få god gjennomslagskraft i forhold til forskningsagendaen innenfor silisiumbaserte solceller i Europa.

Budsjettformål:

ENERGIX-Stort program energi