Tilbake til søkeresultatene

FINANSMARK-Finansmarkedet

The BI Conference on Corporate Governance

Alternativ tittel: Eierstyringskonferansen ved Handelshøyskolen BI

Tildelt: kr 0,26 mill.

Prosjektnummer:

294377

Prosjektperiode:

2019 - 2019

Midlene er mottatt fra:

Geografi:

Konferansen samlet forskere i eierstyring fra den internasjonale eliteserien den 24.05.2019. Temaet var forholdet mellom bedriftens eiere, styremedlemmer og toppledelse, og hva dette forholdet betyr for bedriftenes og finansmarkedets virkemåte. Målgruppen er forskere, PhD studenter, norske næringslivspraktikere og byråkrater som arbeider med eierstyring til daglig. På konferansen ble åtte ferske og upubliserte papere presentert og diskutert. Hver paperseanse besto av en presentasjon (20 minutter) med tilhørende forberedt opponent (10 minutter) og kommentarer fra salen (15 minutter). Dagen ble delt opp i fire blokker med to papere i hver blokk. Det var to blokker før lunsj og to blokker etter. Konferansen ble avsluttet med felles middag for alle konferansedeltakerne. Konferansen hadde ca 60 deltakere

Vi prøver å publisere i internasjonale journaler med høy kvalitet. Da er det avgjørende å vite hva ledende forskere i faget anser som de viktige temaene og de beste metodene. De samme forskerne er dessuten ofte redaktører og fagfeller i de beste journalene. Derfor har vi stort utbytte av å observere hvordan toppforskning blir presentert og diskutert. Det er også svært gunstig for BI og norske forskere at 3BICCG setter BI og Norge på kartet for tredje gang på fire år som arrangør av en toppkonferanse i eierstyring. 3BICCG synliggjør at god empirisk forskning i eierstyring er tett knyttet til konkrete og viktige spørsmål i bedriftens hverdag. Å ha tilgang til spesielt gode data, slik norske eierstyringsforskere har, er derfor avgjørende for å kunne utføre slik forskning. En bedre forståelse for dette er en viktig motivasjon og rettesnor både for dem som vil forske bedre (forskerne) og for dem som vil bruke resultatene mer effektivt (praktikerne).

1. Konferansen skal samle eierstyringsforskere fra den internasjonale eliteserien. Temaet er forholdet mellom bedriftens eiere, styremedlemmer og toppledelse, og hva dette forholdet betyr for finansmarkedets virkemåte. Målgruppen er forskere, PhD studenter, norske næringslivspraktikere og byråkrater som arbeider med eierstyring til daglig. 2. Programmet er todelt. Dagen før konferansen møtes de åtte innlederne, opponentene og norske forskere. Vi kombinerer en sosial aktivitet (f.eks besøk i Holmenkollen) med etterfølgende middag. Hensikten er å skape et tett og varig nettverk mellom innlederne og norske forskere. 3. På konferansedagen blir åtte papere presentert og diskutert. Hver paperseanse består av en presentasjon (25 minutter) med tilhørende forberedt opponent (10 minutter) og kommentarer fra salen (10 minutter). Dagen deles opp i fire blokker med to papere per blokk. To blokker før lunsj og to blokker etter. Konferansen avsluttes med felles middag for alle konferansedeltakerne. Ca 15 september vil vi kontakte innledere og opponenter. Vi arbeider nå med listen over aktuelle kandidater. 4. Støtten fra Finansmarkedsfondet vil ha utløsende effekt. Konferansekostnaden er såpass høy at Institutt for finans eller CCGR ikke kan bære kostnaden alene. NBIM medfinansierte i 2015, men finansierer av prinsipp kun én gang. Andre kilder kjenner vi ikke. Vi greier ikke kutte budsjettposter uten at konferansens formålsoppnåelse lider. Reise og opphold er betydelige nettopp fordi de tilreisende innlederne skal skape kvalitetseffekten og nettverkseffekten. De tre måltidene og det beskjedne sosiale programmet skal forsterke nettverkseffekten av de faglige diskusjonene i konferanserommet. Vi mener norske forskeres mulighet til å erfare og kople seg til fagets beste utøvere svekkes hvis denne toppkonferansen må droppes. Vi har et tidsvindu nå mens vi fortsatt har tilgang til Alex Edmans som døråpner til de innlederne som kan skape de beste kvalitets- og nettverkseffektene.

Budsjettformål:

FINANSMARK-Finansmarkedet

Temaer og emner

Ingen temaer knyttet til prosjektet